Ambt-Delden   -   Aadorp   -   Agelo   -   Albergen   -   Almelo   -   Azelo   -   Beckum   -   Bentelo   -   Beuningen   -   Boekelo   -   Borne   -   Bornerbroek   -   Brammelo   -   Breklenkamp   -   Bruinehaar -   Buurse   -   Daarle   -   Daarlerveen   -   Delden   -   Deldenerbroek   -   De   Lutte   -   Denekamp-   Den   Ham   -   Deurningen   -   Diepenheim   -   Dulder   -   Elsen   -   Enschede   -   Enter   - Eppenzolder   -   Fleringen   -   Geesteren   -   Geerdijk   -   Glane   -   Glanerbrug   -   Goor   -   Haaksbergen   -   Haarle   -   Harbrinkhoek   -   Hellendoorn   -   Hengelo   -   Hengevelde   -   Herike   - Hertme   -   Hezingen   -   Hoge   Hexel   -   Holthuizen   -   Hulsen   -Langeveen   -   Lattrop   -   Lemselo   -   Lonneker   -   Losser   -   Mariaparochie   -   Mander   -   Manderveen   -   Markelo   - Markvelde   -   Marle   -Noord   Deurningen   -   Notter   -   Nijverdal   -   Oele   -   Oldenzaal   -   Ootmarsum   -   Oud   Ootmarsum   -   Overdinkel   -   Rectum   -   Reutum   -   Rietmolen   -   Rijssen   - Rossum   -   Saasveld   -   Sint   Isidorushoeve   -   Stepelo   -   Stokkum   -   Tilligte   -   Tubbergen   -   Usselo   -   Vasse   -   Vriezenveen   -   Vroomshoop   -   Weerselo   -   Westerhaar- Vriezenveensewijk - Wiene - Wierden - Ypelo - Zenderen - Zuna
Oude berichten 2018
Poparchief op Textielbeat-2018
10-1-2018  Op zondag 7 januari 2018 was het Poparchief Twente weeractief bij de Textiel Beat Party 2018. We waren aanwezig met een prachtige vintage gitaarcollectie samengesteld door Bep Kamphuis en Hans Hunter. Verder waren er de bekende bandbanners en een grote videopresentatie op een scherm in de Hatrans Lounge. Er was bijzonder veel belangstelling en er werden goede contacten gelegd met het aanwezige publiek. We verkregen ontbrekende informatie over bands, muzikanten en locaties waar het vroeger allemaal gebeurde. Ook kregen we een paar bijzondere aanbiedingen van unieke attributen uit die tijd. Hier komen we binnenkort op terug. De gitaar collectie werd zeer goed bezocht en Bep Kamphuis en Hans Hunter moesten vele vragen over gitaren en de daarbij horende techniek beantwoorden. Kortom: een zeer geslaagde Public Relations actie en onze bijzondere dank gaat uit naar bestuur Textielbeat dat ons wederom de gelegenheid heeft geboden om ons aldaar te presenteren.          Meer foto’s…
The Refreshers - Enschede
26-1-2018 Wie in de Enschedese muzikantenscene de namen Hummie en Steffie Meijlink laat vallen, krijgt steevast een reactie van herkenning. Want wie kent deze grondleggers van Beatband The Refreshers nou niet! Aardige jongens die een goede reputatie hebben opgebouwd bij hun muzikale vakgenoten in het circuit. Klik hier voor het hele verhaal.
Cream wordt Creams
8-2-2018  De biografie van de band The Cream stond al een tijdje op onze website toen, na onderzoek, bleek dat dat niet het complete verhaal was. Bekijk hier de update.
Single hoesjes en zakjes
22-03-2018 Singletje kopen....zakje er omheen en snel naar huis om het plaatje te draaien.... ken je dat! Heb jij op zolder of elder ook dergelijke zakjes liggen die afkomstig zijn van een platenwinkel in Twente!  Maak een foto en stuur het ons toe. Het krijgt dan een mooie plek op deze website. Klik hier…
Poparchief in het nieuws
22-03-2018  Hans Hunter en Rinus Wijnholds, van het Poparchief, zijn samen op bezoek geweest bij de, in de sixties zeer populaire band, The Humbugs om de geschiedenis van de band boven water te krijgen. Het Almelo’s Weekblad was er ook bij. Bekijk hun verslag hier…
foto: Almelo’s weekblad
Poparchief op locatie
23-3-2018  Poparchief Twente was op 23 maart, met een PR actie, op bezoek bij dancing Lucky in Rijssen tijdens de 13e editie van Brommers Kieken. Het poparchief was aanwezig met een PowerPoint en foto presentatie. Ook ontbrak de uitgebreide authentieke gitaar collectie niet. Dat alles leverde vele enthousiaste reacties op.
Beatfestijn in de Kösterskoele
8-5-2018 Samen met de organisatie van de Kösterskoele, in Markelo, organiseert het Poparchief Twente, op Hemelvaartdag 10 mei 2018, een beatfestijn in de Kösterskoele. Het is dan 51 jaar geleden dat daar het eerste openluchtpopfestival van Nederland werd gehouden. De vergunning is binnen en de line up is bekend. Het komende festival begint om 11:00 uur. Meer info    klik hier.
Line up Beatfestijn
Poparchief Twente in het nieuws
10-5-2018  Geslaagd Beatfestijn in de Kösterskoele met mooie muziek, leuke mensen en natuurlijk de weergoden die het festival goed gezind waren. Klik hier voor de foto’s Meer foto’s Meer video’s van het Beatfestijn in de Kösterskoele op het YouTube kanaal van Herman Riphagen.
Geslaagd Beatfestijn
Poparchief Twente op locatie
10-7-2018  Het Poparchief Twente was afgelopen zaterdag, op uitnodiging, weer met een stand aanwezig op het HobNob festival te Almelo. Het festival  was bijzonder goed georganiseerd. Mooi weer, prima programma en het bijzondere van dat alles was de gratis toegang. De publieke opkomst was dan ook erg goed. Onze stand kon zich de gehele middag en avond verheugen op grote belangstelling voor de posters, PowerPoint presentatie en de gitaar collectie van Hans Hunter. Er zijn veel contacten gelegd die een vervolg zullen krijgen. Opvallend was de grote belangstelling van jonge bezoekers voor onze stand. Complimenten voor de organisatie van het festival voor de prima ontvangst.
The Centurions - Enschede
19-10-2018 Ons vervoermiddel in die tijd was de bakfiets!  We waren vaste gast in het parochiehuis aan de Walstraat (later De Bijenkorf) en werden daar gesponsord door Kapelaan Jacobs, die wilde veel doen voor jeugd in de binnenstad van Enschede….meer…..
The (First) Move - Enschede
22-10-2018  Kiek doar hij die jongs met de lange hoar ok weer, wat mot die hier? vroegen de omwonenden van de Bultsveldmaatweg in Glanerbrug zich af!  Wij als leden van de Rhythm en Bluesgroep The Move leefden en repeteerden daar in een oude boerderij!  Door het succes konden wij toen een Ford Transit en een hele nieuwe installatie aanschaffen.  Meer….
Oudheidkamer Twente
8-11-2018  Gerard van Tongeren was zanger, gitarist en regelaar bij o.a. The White Rockets en The Buffoons. Met 11 hits waren The Buffoons, in de zestiger en zeventigerjaren, een regelmatig terugkerende band in de top 40. Gerard kijkt, samen met het Poparchief Twente, terug op zijn muzikale carrière. Klik hier voor het interview, inclusief video.
Interview - Gerard van Tongeren
16-10-2018 Een maand na de opening telde de club al bijna 500 leden. Daarom werden er naast optredens van bands op zaterdag op zondag discoavonden georganiseerd. Na de eerder vermelde Peter and the Blizzards traden zowel  regionale bands als landelijk bekende bands op, waaronder the Bintangs (Beverwijk) , the Buffoons (Enschede), Hun (Enschede), Swinging Soul Machine (Rotterdam), the Motions (den Haag), the Makin (Arnhem), the Rascal Rout (Naarden), the Honest Men (Enschede), Popartist 66. Meer….
Brasie Beat Club - Oldenzaal
31-10-2018  Southern Comfort NL is actief geweest in de jaren 2011, 2012 en een deel van 2013. Door verschillende omstandigheden zijn de activiteiten in 2013 stil gelegd, zonder dat er, bij een groot deel van de bezetting, sprake is van opheffing. Meer…
Southern Comfort NL - Almelo
YES boven water
8-11-2018  Na 53 jaar twijfel of het magazine ooit werkelijk is uitgebracht, wordt het raadselachtige popblad Rootie Tootie YES door het Poparchief Twente eindelijk gevonden. Er wordt in aangekondigd dat Theo Elschot van de Rootie Tootie eigen TV zendtijd wil hebben. Zie hier het gehele popblad YES.
Poparchief Twente op locatie
Op zondag 3 juni was het Poparchief Twente aanwezig tijdens het, goed bezochte, Benefiet Calebhouse Maluka Multiculturele Pasar in Almelo. Diverse bands gaven acte de présence. Ook voor het innerlijk van de mens werd gezorgd. Het poparchief had niets te klagen betreffende de belangstelling voor de posters en dia presentaties.
voorverkoop BeatFestijn
6-4-2018
Klik op de poster voor een vergroting
Biografie voor The Funny Faces
26-1-2019  Begin 1965 waren er in Hengelo 2 grote beat-clubs, de Easy- Beat Club en de Rootie Tootie. In beide clubs zijn Harry Liebrand en Marinus Bekkink veel te vinden. Zij genieten van de optredens van de bekende Nederlandse en buitenlandse beatgroepen.  Meer…
10-4-2019   Op initiatief van het Poparchief Twente, waren enkele bandleden van de legendarische Oldenzaalse Indorockband The Joseph Brothers even terug in Oldenzaal. In het dagblad Tubantia van 10 april (editie Oldenzaal) staat een mooi artikel over deze gebeurtenis.  Poparchief Twente werkt aan een biografie over The Joseph Brothers  die later op deze website zal worden geplaatst.
Joseph Brothers even terug
Feeling biografie
14-1-2019 Er is om te beginnen een half jaar flink gerepeteerd. Dit was noodzakelijk omdat we repertoire speelden waarbij veel meerstemmig gezongen werd. Er werden series gemaakt van de Bee Gees en de Cats maar ook instrumentale nummers van Santana en Barry White. In de laatste maand voor het eerste optreden repeteerden we wel 5 keer in de week. Klik hier voor de biografie.
Korte biografie voor Strange Fruit
7-6-2019  Strange Fruit werd opgericht in 1968 uit de restanten van de Enschedese bands Highway '61 en the Indeeds. Klik hier… Helaas hebben we weinig informatie over deze band. Weet jij meer!!!…mail naar info@poparchieftwente.nl
Biografie voor The Head Strings
18-5-2019 Naast de nummers van Cliff en van The Shadows, worden nummers van Buddy Holly en andere rock & roll artiesten ingestudeerd.In 1962 worden ze uitgenodigd om op te treden in buurthuis ’t Lansink, het jongeren centrum van de wijk Tuindorp. Het is de eerste keer dat er een band optreedt in ’t Lansink.  Meer…
Nieuwe voorzitter Oudheidkamer Twente
8-5-2019  Patrick Welman is de nieuwe voorzitter van de Oudheidkamer Twente. Welman is, sinds kort, ook burgemeester van Oldenzaal. Daarvoor is hij geruime tijd wethouder in Enschede geweest.  
Bron: Huis aan Huis Enschede
21-1-2019  In het jaar 1967 spelen ze de maanden juni en juli elke avond in hotel Modern. Ook zijn ze, in de maand juni, elke zondagmiddag te beluisteren op de zeer populaire Teabeat-middagen. Intussen wordt er hard gewerkt aan de eerste single. Deze komt uit in september 1967. Samen met arrangeur Wim Jongbloed en producer Klaas Leyen, van Bovema Nederland, heeft de band gekozen voor twee covers van de Engelse band The Ivy League t.w. ‘Tomorrow Is Another Day/ My World Fell Down’. Meer…
Buffoons biografie
16-7-2019 In de laatste uitgave van het blad “Historisch Tijdschrift Overijssel”, uitgegeven door MijnStadMijnDorp, is veel aandacht voor de Twentse popmuziek uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Het Poparchief Twente heeft hiervoor een artikel en diverse foto’s beschikbaar gesteld. Klik hier om het blad te lezen.
Historisch Tijdschrift Overijssel
HEAD Biografie
2-8-2019 Met deze 6-koppige formatie reizen ze alle zalen af die het artiesten bureau in haar bestand heeft zitten. Het repertoire bestaat uit top 40 muziek, afgewisseld met country muziek en soul. Veel zalen, waar gespeeld wordt, liggen in de achterhoek zoals; City Centrum in Groenlo, meer…
 OLDENZAAL Discostad   Deel-4+5+6
27-8-2019  In de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw was Oldenzaal het Mekka voor discogangers in de regio. In het boek “Een verdraaid mooie tijd” wordt de opkomst en ondergang van Oldenzaal als discostad op een boeiende wijze beschreven.  Deel 4, deel 5 en deel 6, staan nu ook online.  Ga naar de inhoudsopgave voor de afzonderlijke delen.
nu ook deel 6 online.
Indische middag Oldenzaal
19-10-2019  In Oldenzaal organiseert Cobblestone (podium voor Roots- Blues en Wereldmuziek), i.s.m. filmhuis Oldenzaal en Poparchief Twente, op 17 november, een Indische middag. Eerst zal de film Klanken van Oorsprong worden vertoont. Daarna is er een zeer originele afterparty + Indisch buffet. De muzikale omlijsting bestaat uit een speciaal optreden door enkele leden van de legendarische band The Joseph Brothers. Ook zal de zes koppige Indo formatie Waggon, met Hans Hunter, optreden. Meer info op de website van Cobblestone.
Honest Men biografie
17-12-2019  Het verhaal van The Honest Men begint in 1962. Fred Odink en Aloys van der Zwaan zijn idolaat van The Shadows. In navolging van Hank B. Marvin en Bruce Welch van The Shadows beginnen Fred en Aloys aan het eind van de jaren 50 op de zolderkamer bij Fred aan de  Kottendijk met twee gitaartjes te experimenteren. Het eerste contact met Henk Bruinewoud ontstaat in de nazomer van 1964. Meer…
Foto: Gerri Kotkamp
Interview Koos Wiekenkamp
20-2-2019   Koos Wiekenkamp moet zo ongeveer met drumstokken in zijn knuisten geboren zijn. Hoewel op zijn eerste single van The Shadows vooral gitarist Hank Marvin schitterde, koos Koos toch voor het drumstel. In het begin combineerde hij na de Jan Vermeer ULO het dagelijks werk met het drummen in zijn eerste bandje: The Chains. Naar het interview (incl. video)
BUFFOONS lichtbak
7-1-2020 Tijdens de Nieuwjaarsparty van de Stichting Textielbeat overhandigde Monique Reijerink (50) in gezelschap van haar dochters Isa en Liz afgelopen zondagavond de lichtbak van de Buffoons aan Jannie Talman van het Poparchief Twente. De legendarische Enschedese close harmony groep gebruikte de lichtbak in de jaren 90 bij hun optredens om de band te promoten.  Meer……
Biografie voor The Turns
16-1-2019 Begin jaren 60 komt de jeugd uit de Berflo Es in Hengelo veelal samen in het buurthuis ’t Kreejennus aan de Langelermaatweg. Daar staat op de bovenverdieping een jukebox. Op de rock & roll muziek wordt fanatiek gedanst.  Meer…
8-1-2020 Er wordt een nieuwe band gevormd. Johnny en Peter Mouthaan, Michel Matulessy, Evert van der Wal en Peter Morbeck zijn de muzikanten. Morbeck bedenkt de naam; The Jackals. Jack Foss is manager van The Witterlands. Hij heeft een goed netwerk in het uitgaansleven en wordt ook manager van The Jackals. Naar biografie…
JACKALS biografie
Biografie voor Enigmatic
16-1-2019  In eerste instantie willen ze zich ‘ Snow White’ – de bijnaam van de populaire drug cocaine -  noemen, maar er wordt hen aangeraden dat maar niet te doen. Als Armand optreedt in het Beetshuis komen ze met hem in gesprek. Armand bedenkt de naam Enigmatic voor de groep.  Meer…
Poparchief Twente in het nieuws
25-6-2019 Mooi artikel in het blad ZILVER over het Poparchief Twente. Ook te lezen op ZilverMedia.